Ar fi mai usor de combinat cu sosul de caramel si daca mai punem si niscaiva inghetata alaturi….tulai, Doamne!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pere in sos de caramel:

o para – doua (daca sunt mici) per portie
- 250 gr, zahar brun
- o pastaie de vanilie
- 2 linguri miere
- 30 grame unt
- 150 ml smantana de gatit

Mod de preparare pere in sos de caramel:

Punem pe foc o oala cu apa (apa cam cat sa acopere perele) iar cand aceasta incepe sa clocoteasca, adaugam perele, vanilia si 150 de grame din zaharul pregatit pentru reteta. Lasam sa fiarba un sfert de ora, cam atat e nevoie ca perele sa se inmoaie. Le scoatem din apa si le punem intr-o sita sa se scurga.
Pana una alta, facem si sosul de caramel – care a fost unul absolut delicios, recomand nu doar pentru reteta asta ci si pentru alte dulcegarii gen inghetata, salata de fructe. Super super.Intr-o craticioara asezata pe flacara mica, punem laolalta untul, mierea, 100 grame zahar si smantana de gatit. Subliniez ca e musai sa fie smantana de gatit altfel va puteti trezi ca se taie sosuletul si noi nu vrem asta, isn`t it? Anyway, revenim, mestecam pe foc intr-o craticioara toate cele patru ingrediente de mai sus, ne trebuie vreo 10 minute sau mai putin ca sa obtinem un sosulet omogen, culoarea chihlimbarului si putintel mai grosut.
Asezam perele pe o farfurie (sau pahar sau bol) – v-am spus parerea mea e ca cel mai bine e sa le feliem ca sa se “cunoasca” mai bine cu sosuletul pe care de altfel il si turnam deasupra. Dulcic si usor!

pere in sos de caramel

Si iete aici m-am distrat cu una din pere….mai pusa pe sotii!!!!

Cititi mai multe retete pe bolgul casutalaurei.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pere in sos caramel.