De fiecatre data cand postez o reteta gatita cu atata dragoste si pasiune, imi dau seama ca gastronomia este o poveste...A scrie despre bucate e o provocare.A le gati este o arta.Iar pentru a sti sa gusti din ele este nevoie de talent.

Fiecare bucatar adauga in bucatele sale acele ingrediente fermecate cu care stie sa atraga oaspetii si familia la masa. Bunica mea spunea ca sufletul omului se descopera cel mai bine atunci cand ospatezi cu el si cand ii vezi zambetul.
Azi am preparat macrou, un peste foarte sanatos mai ales prin prisma acizilor grasi omega 3 pe care Ii contine; este extrem de raspandit si nu foarte scump .

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Mod de preparare macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)
Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.
Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.
Scoatem macroul, prajit pe ambele parti, pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.
Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.
Turnam peste ei sosul format din suc de rosii, sare, piper, o ceasca de apa, ardei kapia taiat foarte mic, usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.
Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute, la foc mediu.
Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.

Pofta buna la acest preparat usor si delicios.



Reteta oferita de:https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri