Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu prune:
- 75 g unt
- 50 g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 125 g faina
- 2 linguri lapte
- esenta de vanilie
Umplutura:
- aprox. 300 g prune
- 1 lingura zahar tos
- 1 zahar vanilat
- 1/3 lingurita scortisoara
- 1 lingurita gris
Mod de preparare placinta cu prune:
Aluat:
Intr-un vas se pun faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi mai mici. Se framanta bine cu mainile, pana cand compozitia seamana cu niste firimituri. Se adauga laptele si se amesteca rapid, strangand aluatul intr-o bila. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2 ore.
Umplutura:
Prunele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, iar pulpa se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul vanilat.
Asamblarea:
Se intinde aluatul in foaie rotunda si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se aseaza feliile de prune in cercuri concentrice, lasand o margine de aprox. cm. Se presara deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi se aduc marginile peste umplutura, strangand usor aluatul. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara cu zahar vanilat.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine usor auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.
Placinta cu prune se poate servi in stare calda sau rece. E o bunatate oricum. Pofta buna sa aveti!
O reteta oferita de blogul truedelights.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.