Un desert absolut delicios, parfumat si aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu prune:

  • 75 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 125 g faina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • aprox. 300 g prune
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 zahar vanilat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita gris

Mod de preparare placinta cu prune:

Aluat:

Intr-un vas se pun faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi mai mici. Se framanta bine cu mainile, pana cand compozitia seamana cu niste firimituri. Se adauga laptele si se amesteca rapid, strangand aluatul intr-o bila. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2 ore.

Umplutura:

Prunele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, iar pulpa se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul vanilat.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie rotunda si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se aseaza feliile de prune in cercuri concentrice, lasand o margine de aprox. cm. Se presara deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi se aduc marginile peste umplutura, strangand usor aluatul. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara cu zahar vanilat.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine usor auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.
Placinta cu prune se poate servi in stare calda sau rece. E o bunatate oricum. Pofta buna sa aveti!

placinta cu prune

O reteta oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu prune - Galetta.