Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu prune:
- 75 g unt
- 50 g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 125 g faina
- 2 linguri lapte
- esenta de vanilie
Umplutura:
- aprox. 300 g prune
- 1 lingura zahar tos
- 1 zahar vanilat
- 1/3 lingurita scortisoara
- 1 lingurita gris
Mod de preparare placinta cu prune:
Aluat:
Intr-un vas se pun faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi mai mici. Se framanta bine cu mainile, pana cand compozitia seamana cu niste firimituri. Se adauga laptele si se amesteca rapid, strangand aluatul intr-o bila. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2 ore.
Umplutura:
Prunele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, iar pulpa se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul vanilat.
Asamblarea:
Se intinde aluatul in foaie rotunda si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se aseaza feliile de prune in cercuri concentrice, lasand o margine de aprox. cm. Se presara deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi se aduc marginile peste umplutura, strangand usor aluatul. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara cu zahar vanilat.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine usor auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.
Placinta cu prune se poate servi in stare calda sau rece. E o bunatate oricum. Pofta buna sa aveti!
O reteta oferita de blogul truedelights.ro
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate