Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru zacusca de peste:
- 1 kg carne de peste
- 1,5 kg ardei capia sau gogosari
- 1/2 kg ceapa
- 1/2 kg morcov
- 200 ml bulion
- 300 ml ulei + 100 ml apa
- 100 ml vin alb sec
- sare, piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1-2 foi de dafin
- cimbru
Operatii pregatitoare:
Pentru zacusca poate fi folosita orice fel de carne de peste: crap, cod, sardine, macrou, salau, somn, pangasius, etc.
Carnea se separa de oase si se trece prin masina de tocat.
Ardeii sau gogosarii se coc pe gratar, se curata de coaja si seminte, se lasa sa se scurga, apoi se trec prin masina de tocat.
Se taie ceapa fin, iar morcovul se rade mic.
Se dilueaza bulionul cu vin.
Mod de preparare zacusca de peste:
Se inabusa ceapa si morcovul in ulei si apa. Cand apa se evapora, iar ceapa devine sticolasa, se adauga carnea de peste si ardeii. Se toarna vinul amestecat cu bulion, se pune un praf de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, timp de 25-30 minute. Se adauga boia dulce, piper, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust si se amesteca bine. De acum, vasul va merge la cuptor, unde va mai bolborosi inca o ora, pana cand zacusca scade bine, iar uleiul se ridica la suprafata.
Zacusca de peste se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte. Se infileteaza capacele, iar borcanele se mai tin in cuptor (pe gratarul aragazului cu o tava cu apa dedesubt), timp de inca 25-30 minute, pentru a fi siguri ca tine peste iarna. Zacusca se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza in camara.
O reteta propus de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară