ghid pentru o viaţă împlinită

Zacusca de peste

O reteta interesanta de zacusca de peste.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru zacusca de peste:

  • 1 kg carne de peste
  • 1,5 kg ardei capia sau gogosari
  • 1/2 kg ceapa
  • 1/2 kg morcov
  • 200 ml bulion
  • 300 ml ulei + 100 ml apa
  • 100 ml vin alb sec
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru

Operatii pregatitoare:

Pentru zacusca poate fi folosita orice fel de carne de peste: crap, cod, sardine, macrou, salau, somn, pangasius, etc.
Carnea se separa de oase si se trece prin masina de tocat.
Ardeii sau gogosarii se coc pe gratar, se curata de coaja si seminte, se lasa sa se scurga, apoi se trec prin masina de tocat.
Se taie ceapa fin, iar morcovul se rade mic.
Se dilueaza bulionul cu vin.

Mod de preparare zacusca de peste:

Se inabusa ceapa si morcovul in ulei si apa. Cand apa se evapora, iar ceapa devine sticolasa, se adauga carnea de peste si ardeii. Se toarna vinul amestecat cu bulion, se pune un praf de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, timp de 25-30 minute. Se adauga boia dulce, piper, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust si se amesteca bine. De acum, vasul va merge la cuptor, unde va mai bolborosi inca o ora, pana cand zacusca scade bine, iar uleiul se ridica la suprafata.
Zacusca de peste se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte. Se infileteaza capacele, iar borcanele se mai tin in cuptor (pe gratarul aragazului cu o tava cu apa dedesubt), timp de inca 25-30 minute, pentru a fi siguri ca tine peste iarna. Zacusca se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza in camara.

zacusca de peste

O reteta propus de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Zacusca de peste.