Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cotlet de porc a la Timisoara:
- 600 g cotlet de purcel
- 200 g mazare
- 300 g ficat de porc
- 300 g ciuperci
- 100 g ulei
- 2 linguri de faina
- sare
- piper
- alte condimente
Pentru garnitura, cartofi prajiti si patrunjel verde tocat.
Mod de preparare cotlet de porc a la Timisoara:
Se bate carnea, taiata in 3-4 portii, se da prin faina si se prajeste in uleiul bine incins, ca un snitel fara ou. Dupa ce se scot bucatile de carne, in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate feliute subtiri, mazarea spalata si scursa, ficatul taiat felii subtiri. Peste tigaie se pune un capac si se lasa la foc mic aprox. jumatate de ora, dar mai mult sa fiarba, nu sa se prajeasca prea tare. In tigaie trebuie sa fie zeama.
Dupa aceea se pune totul intr-o tava care merge la cuptor - de preferinta de Jena - carnea, legumele, sarea, piperul, condimentele, si se lasa la foc potrivit inca 20-30 de minute.
Se serveste cu cartofi prajiti, sau asa cum se prezinta, si cu patrunjel verde pe deasupra.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor