Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cotlet de porc a la Timisoara:
- 600 g cotlet de purcel
- 200 g mazare
- 300 g ficat de porc
- 300 g ciuperci
- 100 g ulei
- 2 linguri de faina
- sare
- piper
- alte condimente
Pentru garnitura, cartofi prajiti si patrunjel verde tocat.
Mod de preparare cotlet de porc a la Timisoara:
Se bate carnea, taiata in 3-4 portii, se da prin faina si se prajeste in uleiul bine incins, ca un snitel fara ou. Dupa ce se scot bucatile de carne, in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate feliute subtiri, mazarea spalata si scursa, ficatul taiat felii subtiri. Peste tigaie se pune un capac si se lasa la foc mic aprox. jumatate de ora, dar mai mult sa fiarba, nu sa se prajeasca prea tare. In tigaie trebuie sa fie zeama.
Dupa aceea se pune totul intr-o tava care merge la cuptor - de preferinta de Jena - carnea, legumele, sarea, piperul, condimentele, si se lasa la foc potrivit inca 20-30 de minute.
Se serveste cu cartofi prajiti, sau asa cum se prezinta, si cu patrunjel verde pe deasupra.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional