Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cotlet de porc a la Timisoara:
- 600 g cotlet de purcel
- 200 g mazare
- 300 g ficat de porc
- 300 g ciuperci
- 100 g ulei
- 2 linguri de faina
- sare
- piper
- alte condimente
Pentru garnitura, cartofi prajiti si patrunjel verde tocat.
Mod de preparare cotlet de porc a la Timisoara:
Se bate carnea, taiata in 3-4 portii, se da prin faina si se prajeste in uleiul bine incins, ca un snitel fara ou. Dupa ce se scot bucatile de carne, in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate feliute subtiri, mazarea spalata si scursa, ficatul taiat felii subtiri. Peste tigaie se pune un capac si se lasa la foc mic aprox. jumatate de ora, dar mai mult sa fiarba, nu sa se prajeasca prea tare. In tigaie trebuie sa fie zeama.
Dupa aceea se pune totul intr-o tava care merge la cuptor - de preferinta de Jena - carnea, legumele, sarea, piperul, condimentele, si se lasa la foc potrivit inca 20-30 de minute.
Se serveste cu cartofi prajiti, sau asa cum se prezinta, si cu patrunjel verde pe deasupra.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.