Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cotlet de porc a la Timisoara:
- 600 g cotlet de purcel
- 200 g mazare
- 300 g ficat de porc
- 300 g ciuperci
- 100 g ulei
- 2 linguri de faina
- sare
- piper
- alte condimente
Pentru garnitura, cartofi prajiti si patrunjel verde tocat.
Mod de preparare cotlet de porc a la Timisoara:
Se bate carnea, taiata in 3-4 portii, se da prin faina si se prajeste in uleiul bine incins, ca un snitel fara ou. Dupa ce se scot bucatile de carne, in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate feliute subtiri, mazarea spalata si scursa, ficatul taiat felii subtiri. Peste tigaie se pune un capac si se lasa la foc mic aprox. jumatate de ora, dar mai mult sa fiarba, nu sa se prajeasca prea tare. In tigaie trebuie sa fie zeama.
Dupa aceea se pune totul intr-o tava care merge la cuptor - de preferinta de Jena - carnea, legumele, sarea, piperul, condimentele, si se lasa la foc potrivit inca 20-30 de minute.
Se serveste cu cartofi prajiti, sau asa cum se prezinta, si cu patrunjel verde pe deasupra.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei