Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu fistic si merisoare:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 150 g zahar - am folosit brun
- 3 oua
- 80 g faina
- 50 g fistic crud si nesarat
- 50 g merisoare
- 2 lingurite ness
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare negresa cu fistic si merisoare:
Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul intr-un vas la bain-marie, adica asezat peste un alt vas in care fierbe apa. Adaugam nessul si amestecam pana se topesc toate ingredientele, moment in care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si incorporam faina. Urmeaza fisticul si merisoarele, pe care le puteti marunti... sau nu, praful de copt si esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava unsa cu unt si dam la cuptor la 180 de grade, cam 25 - 30 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii, iese curata.
Incercam pe cat posibil sa asteptam pana se raceste inainte de a o portiona. Se potriveste la fix la o cafea sau un ceai.
Pe blogul furnicuti.blogspot.ro puteti descoperi si alte retete gustoase.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9