Negresa cu fistic si merisoare, o reteta absolut delicioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu fistic si merisoare:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 150 g zahar - am folosit brun
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 50 g fistic crud si nesarat
  • 50 g merisoare
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare negresa cu fistic si merisoare:

Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul intr-un vas la bain-marie, adica asezat peste un alt vas in care fierbe apa. Adaugam nessul si amestecam pana se topesc toate ingredientele, moment in care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si incorporam faina. Urmeaza fisticul si merisoarele, pe care le puteti marunti... sau nu, praful de copt si esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava unsa cu unt si dam la cuptor la 180 de grade, cam 25 - 30 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii, iese curata.
Incercam pe cat posibil sa asteptam pana se raceste inainte de a o portiona. Se potriveste la fix la o cafea sau un ceai.

Pe blogul furnicuti.blogspot.ro puteti descoperi si alte retete gustoase.

negresa cu fistic si merisoare

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu Fistic si Merisoare.