20 August 2012 publicat în Retete culinare 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O explozie de arome si gusturi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu ciocolata si mure:

Blat:

  • 75 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 125 g faina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 300 g mure
  • 2 linguri miere de albine
  • 1/2 lingurita gelatina
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare tarta cu ciocolata si mure:

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusul de ou, pana se obtine o crema. Se adauga faina si se uniformizeaza, iar la final se pune laptele. Se strange aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2 ore. Se intinde apoi aluatul in foaie rotunda si se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii cu aluat, pana la jumatate. (Diametru forma – 20 cm). Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace blatul timp de 15-20 minute.

Stratul de mure:

Se pastreaza cateva mure pentru decor, iar restul se paseaza cu blenderul. Se adauga 1-2 linguri cu miere. Cine doreste, poate strecura piureul obtinut, pentru a indeparta semintele de mure.

Stratul de ciocolata:

Se pune frisca lichida intr-un vas si se incalzeste (nu se fierbe). Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana cand se topeste. Se dizolva gelatina in trei linguri cu apa si se topeste pe baie de aburi, apoi se adauga peste frisca. Se lasa la rece pentru cel putin 3 ore, apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Asamblarea:

Peste blatul copt si racit, se aseaza piureul de mure, apoi crema de ciocolata. Deasupra se orneaza cu mure proaspete.
Tarta cu ciocolata si mure se lasa la frigider pentru 2 ore, dupa care poate fi portionata si degustata.
Pofta buna!

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri