Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pizza cu aluat de bere:
Ingrediente blat pizza:
- 500g faina
- 300ml bere
- 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
- 3LG ulei masline
- putina sare+piper
Mod de preparare aluat pizza:
Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam pana obtinem o coca elastica (5min). Acoperim si lasa la cald la dospit cam 1 ora.
Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Adaugam toppping-ul.
Topping:
- salam uscat
- pastrama de porc taiata fasii subtiri
- masline fara samburi
- ciuperci proaspete sau din conserva
- rosii taiate rondele foarte subtiri
- cascaval razuit sau mozzarela
- porumb dulce din conserva
- ketchup dulce amestecat cu un praf de sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc si o lingura apa
Se intinde aluatul, se unge cu ketchup-ul condimentat si se aseaza umplutura. Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min.
Poetagurmanda.blogspot.ro va invita pe blogul ei pentru a descoperi si alte retete delicioase.
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani