Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pizza cu aluat de bere:
Ingrediente blat pizza:
- 500g faina
- 300ml bere
- 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
- 3LG ulei masline
- putina sare+piper
Mod de preparare aluat pizza:
Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam pana obtinem o coca elastica (5min). Acoperim si lasa la cald la dospit cam 1 ora.
Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Adaugam toppping-ul.
Topping:
- salam uscat
- pastrama de porc taiata fasii subtiri
- masline fara samburi
- ciuperci proaspete sau din conserva
- rosii taiate rondele foarte subtiri
- cascaval razuit sau mozzarela
- porumb dulce din conserva
- ketchup dulce amestecat cu un praf de sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc si o lingura apa
Se intinde aluatul, se unge cu ketchup-ul condimentat si se aseaza umplutura. Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min.
Poetagurmanda.blogspot.ro va invita pe blogul ei pentru a descoperi si alte retete delicioase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.