Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole pastai:
- 400 g fasole pastai (eu am avut galbena)
- 3 cartofi
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 cana cu bors
- leustean verde
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingura de ulei
- sare
Mod de preparare ciorba de fasole pastai:
Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot) .Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici. Daca este cazul mai adaugam apa, astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi.(eu am avut cartofi noi nu pra mari).
Intre timp ne ocupam de bors: il strecuram,il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 min. Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean.
Dupa ce au fiert toate legumele, scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii, uleiul, borsul si potrivim de sare. Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt. Se poate servi cu smantana si un ardei iute.
Se poate servi si rece, eu insa prefer calda!
O reteta propusa de blogul mmihalache.blogspot.ro
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!