Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole pastai:
- 400 g fasole pastai (eu am avut galbena)
- 3 cartofi
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 cana cu bors
- leustean verde
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingura de ulei
- sare
Mod de preparare ciorba de fasole pastai:
Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot) .Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici. Daca este cazul mai adaugam apa, astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi.(eu am avut cartofi noi nu pra mari).
Intre timp ne ocupam de bors: il strecuram,il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 min. Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean.
Dupa ce au fiert toate legumele, scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii, uleiul, borsul si potrivim de sare. Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt. Se poate servi cu smantana si un ardei iute.
Se poate servi si rece, eu insa prefer calda!
O reteta propusa de blogul mmihalache.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie