Un sfat: luati o sticla cat mai scurta de bere si eventual verificati daca e suficient de inalt cuptorul ca sa incapa puiul pe sticla cu gratarul pus la cel mai jos nivel.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui pe sticla:
- 1 pui grill
- 1 sticla bere
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita piper
- 2 - 3 catei usturoi
- 1 lingurita oregano
- sare
- cateva picaturi ulei
Mod de preparare pui pe sticla:
Am spalat puiul, am pisat usturoiul si l-am amestecat cu toate condimentele si cateva picaturi de ulei.
Cu aceasta pasta, ungem puiul pe toate partile, pe cat posibil si pe sub pielita. Cel mai bine e sa-l lasati asa cateva ore, pentru ca sa ia din aroma condimentelor.
Acum urmeaza montarea: infigem puiul pe sticla de bere, plina cam 3 sferturi. Asezam sticla intr-o tava in care am pus vreo 2 - 3 cani de apa. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 - 200 de grade. De 2 - 3 ori in timpul coacerii, scoatem tava si stropim puiul cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
Cand s-a rumenit frumos, verificam daca e patruns, noi l-am intepat in inima si ne-am bucurat ca era gata :)
Servim cu salata, ca doar e vara. Caloriile sunt cunoscute deja pentru carnea de pui, asa ca nu are rost sa le mai mentionez.
O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?