Chiftele in inele de ardei gras

12:08, 17 August 2012 publicat în Retete culinare11 share-uri

O reteta foarte interesanta cu aspect deosebit.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele in inele de ardei gras:

  • 3 ardei grasi mai mari
  • 400 grame carne tocata vita
  • o ceapa
  • un ou
  • o legatura patrunjel
  • doi catei de usturoi

Mod de preparare chiftele in inele de ardei gras:

Prima oara se face amestecul de chiftele, pe care eu l-am realizat foarte simplu si clasic. Carnea de vita (am cumparat una cu grasime mai putina) am amestecat-o cu un ou, cu ceapa tocata marunt si cu legatura de patrunjel maruntita. Plus sare de mare (doar asa ceva folosesc in general, pentru gatit si consum) si piper proaspat macinat (niciodata gata cumparat macinat).

Citeste si:
Pregătirea de primăvară: 3 proceduri care reduc stratul adipos și...
Pregătirea de primăvară: 3...

Se taie in inele ardeii grasi, cu o grosime de 2 cm. Folositi apoi pentru aceasta reteta inelele mai mari, in interiorul carora sa poata fi pus amestecul de carne.

E bine sa aveti o tigaie/vas cat mai lat pentru a putea pune deodata cat mai multe inele umplute cu carne. Eu, de exemplu, am folosit tigaia de paella adusa in 2010 din Valencia si am reusit sa ingramadesc toate cele 9 inele pe care le-am avut. Am folosit doar putin ulei, fiindca oricum carnea de vita isi lasa propria grasime – de aceea e bine mereu sa aveti in vedere cat de gras este tipul de carne folosit si astfel sa reduceti din cantitatea de ulei adaugata (redusa de mine in general in ultimii ani absolut fantastic si pentru multi socant – de exemplu cand fac omleta pun la propriu 3 sau 4 picaturi de ulei in tigaie, deci nici macar jumatate de lingurita).

Citeste si:
Chiftelute de legume | Retete de diversificare
Chiftelute de legume | Retete...

Rumeniti apoi carnea in inelele de ardei pe ambele parti (aveti grija sa nu ardeti pe o parte), dupa care adaugati o conserva de rosii tocate marunt (lucru la indemana, nu?).

Bagati apoi oala sau tigaia in cuptor, la 180 de grade si tineti-o aproximativ 15-20 minute, pentru a fi siguri de gatirea uniforma a carnii, care va are loc cu ajutorul sucului de rosii ce dantuieste bolborosind in caldura iadului cuptorului. Spre final adaugati si cei doi catei de usturoi tocati marunt si mancarea este cam gata.

Serviti-o cu ce garnitura doriti voi, sau poate doar asa, simpla, eu am asternut-o pe un pat subtire de ravioli.

O reteta oferita de blogul www.foodblog.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri