Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rosii umplute:
- 500 g carne tocata amestec (vita cu porc)
- 5-6 rosii de marime medie
- 2 cepe mari
- 2 felii de paine, o mana de orez
- sare
- piper
- condimente
- verdeata
- ulei pt prajit ceapa
- sunca afumata (optional)
Mod de preparare rosii umplute:
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana cand devine translucida. Orezul se spala si se lasa in apa calduta la inmuiat, painea se pune in lapte sau in apa la inmuiat. Se pregatesc sarea, piperul si alte condimente: eu am folosit condimente pt sarmale si putin cimbru.Rosiile se spala, se taie capacelele si se scobesc de miez.
Tocatura se amesteca bine cu toate aceste ingrediente apoi se umplu rosiile cu ea.
Intr-o oala (de tuci) se pune miezul rosiilor mai intai, ca un strat pe fundul vasului, cu putina sunca afumata, daca aveti,apoi se aseaza rosiile umplute. Daca doriti, capacelele taiate le puteti pune inapoi pe rosii, pentru aspect. Se adauga maxim un pahar de apa (200 ml) si se lasa la fiert inabusit cca 2-3 ore pe foc mic, sau se dau la cuptor.
Cand zeama este scazuta si carnea este foarte moale, sau atunci cand mirosul condimentelor puse umple deodata bucataria, mancarea e gata.
Se serveste cu mamaliguta calda, cui ii place, si cu smantana proaspata deasupra.
O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară