Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura rapida:
- un pachet mare de piscoturi de sampanie
Crema:
- un pachet de unt,
- 400 ml smantana grasa
- 200 ml frisca lichida
- 3 linguri de zahar pudra
- o ciocolata amaruie
- 5 linguri de lapte
Siropul:
- 500 ml cafea tare si dulce
- 100 ml rom
Mod de preparare prajitura rapida:
Se topeste ciocolata in lapte si in 50 g de unt, pe foc mic sau la bain marie. Se lasa sa se racoreasca bine. Intre timp, restul de unt - la temperatura camerei - se mixeaza spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca lichida, se mai mixeaza pana cand devine totul o crema spumoasa, iar la urma se adauga smantana si se continua mixatul inca un minut, pana cand se simte crema ca se intareste in mod vizibil. Se opreste mixerul si se adauga ciocolata topita, incorporand-o ori cu mixerul la viteza mica, ori cu lingura, amestecand usor.
Se aseaza un strat de piscoturi, se inmoaie bine cu jumatate din cantitatea de sirop, se pune jumatate din crema, al doilea strat de piscoturi (pentru un aspect deosebit le puteti aseza oblic, asa cum se vede in poza cu tava), se toarna si restul de sirop, apoi se niveleaza restul de crema cu dosul lingurii. Pe deasupra se orneaza cu ce are fiecare la indemana: pudra de ness, de cacao, ciocolata rasa, etc. Se tine o ora sau doua la frigider si apoi se poate servi.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară