19 August 2012 publicat în Retete culinare 73 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O prajitura excelenta de preparat cand invitatii se anunta cu 3 ore inainte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura rapida:

  • un pachet mare de piscoturi de sampanie

Crema:

  • un pachet de unt,
  • 400 ml smantana grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar pudra
  • o ciocolata amaruie
  • 5 linguri de lapte

Siropul:

  • 500 ml cafea tare si dulce
  • 100 ml rom

Mod de preparare prajitura rapida:

Se topeste ciocolata in lapte si in 50 g de unt, pe foc mic sau la bain marie. Se lasa sa se racoreasca bine. Intre timp, restul de unt - la temperatura camerei - se mixeaza spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca lichida, se mai mixeaza pana cand devine totul o crema spumoasa, iar la urma se adauga smantana si se continua mixatul inca un minut, pana cand se simte crema ca se intareste in mod vizibil. Se opreste mixerul si se adauga ciocolata topita, incorporand-o ori cu mixerul la viteza mica, ori cu lingura, amestecand usor.
Se aseaza un strat de piscoturi, se inmoaie bine cu jumatate din cantitatea de sirop, se pune jumatate din crema, al doilea strat de piscoturi (pentru un aspect deosebit le puteti aseza oblic, asa cum se vede in poza cu tava), se toarna si restul de sirop, apoi se niveleaza restul de crema cu dosul lingurii. Pe deasupra se orneaza cu ce are fiecare la indemana: pudra de ness, de cacao, ciocolata rasa, etc. Se tine o ora sau doua la frigider si apoi se poate servi.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri