11 August 2012 publicat în Retete culinare 16 share-uri

Ce poate fi dimineata mai bun decat o omleta buna tare? Daca vei fi in criza de timp dimineata, si o vei pregati, sigur va fi “punct ochit, punct lovit”. Aceasta poate fi pregatita, de asemenea, si in diminetile frumoase ce le petreci alaturi de cei dragi. Sa purcedem la drum…

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu rosii si ardei gras:

  • oua- 2 buc
  • lapte- 2 linguri
  • ardei gras- 1/4
  • rosie- 1 buc
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin – 1/4 lingurita
  • un praf de boia
  • ulei – 2 linguri

Mod de preparare omleta cu rosii si ardei gras:

Pentru inceput, am pus tigaia pe foc. Ardeiul gras l-am taiat fasii, iar rosiile felii. In tigaia incinsa punem uleiul, asteptam cateva secunde sa se inchinga si aruncam legumele.
In timp ce rosiile si ardeii se calesc un pic(aprox. 2 min) la foc mic , batem bine ouale impreuna cu laptele, rozmarinul, boia, iar la final aruncam si un praf de sare si piper.
Marim temperatura ochiului la maxim si punem compozitia deasupra rosiilor si ardeilor. Lasam pentru un minut, dupa care mai micsoram focul. Omleta iese buna atunci cand deasupra este corcanta, iar inauntru moale. Pentru aceasta trebuie sa avem grija de temperatura ca sa nu fie arsa la suprafata. In momentul, cand omleta este asemenea celei din imagine, miscam inca un pic tigaia pana sa distribuie si compozitia nefacuta. Dupa un minut, cu o spatula se ia si o indoiem la jumatate. O lasam in tigaie doar pentru cateva secunde, pana ia forma si o asezam pe o farfurie alaturi de alte legume si cu putin sos.

O dimineata placuta alaturi de acest mic dejun! Sa fiti cu zambetul pe buze toata ziua icon smile Omleta cu rosii si ardei gras.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri