Ingrediente:
-putin unt la temperatura camerei pentru forme (ramekins)
-70 gr faina
-1/2 lingurita praf de copt
-un varf de lingurita de sare
-3 oua
-170 gr zahar
-50 gr unt
-1 lingurita coaja rasa de lamaie si sucul de la 2 lamai
-220 gr lapte
-zahar pudra
Mod de preparare:
1.Incalziti cuptorul si ungeti sase forme ceramice (ramekins) sau alte vase termorezistente. Puneti intr-o tava adanca. Veti avea nevoie de aproximativ 6 ramekins.
2.Intr-un vas amestecati ingredientele uscate - faina, praful de copt si sarea.
3.In alt vas (mai incapator), amestecati galbenusurile cu 100 gr de zahar. Cand s-a omogenizat si a devenit pufos, adaugati untul, zeama de lamaie, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
4.Intr-un al treilea vas, bateti bine albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare. Incorporati aceasta spume in aluat. Turnati aluatul in formele pregatite.
5.Turnati in tigaia in care sunt formele apa fierbinte pana ajunge nivelul la jumatatea formelor. Dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pudrati cu zahar inainte de a servi.
Aceasta reteta v-a fost oferita de amainbucatarie
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară