2 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 34 share-uri

Nu stiu daca intr-adevar este un desert britanic, dar nu am mai mancat nicaieri in lume - pe unde am mai fost - asa ceva. Astazi am savurat aroma de mar copt si scortisoara, apoi mi-am lins degetele de miere si inghetata de vanilie, lucru pe care il fac foarte rar.

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare inghetata de vanilie cu mar copt:

Dar sa va povestesc cum am facut. Merele le-am pus, spalate, pe o tava la cuptor la foc iute. Le-am mai intors cand pe o parte cand pe alta, pana cand a crapat coaja de pe ele. Asta a durat cam 30-35 de minute.

Inghetata de vanilie am facut-o cu o zi inainte, din 200 ml frisca lichida si 200 ml smantana de la piata, bine mixate cu 150 g zahar pudra la care am adaugat o lingurita rasa de vanilina. Cand compozitia a devenit ca o crema, am pus-o în forme cu un poș mare, am ornat cu puțin sos caramel (5 lingurite de zahar se topesc pe foc mic cu 5 lingurite de zeama de lamaie si se lasa sa fiarba, amestecand des, pana cand scade zeama) si "picaturi" de ciocolata topita, apoi am dat la congelator.

Am scos tava cu mere, am pus cate un mar si un bulgare de inghetata pe fiecare farfurie, peste mere am presarat putin zahar tos (sau nuci macinate, cui ii place), o lingurita de miere si un praf de scortisoara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate


Pofta buna!

Pe blogul caietul cu retete veti descoperi o multime de alte retete interesante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri