Dificultate: redusa
Ingrediente si mod de preparare inghetata de vanilie cu mar copt:
Dar sa va povestesc cum am facut. Merele le-am pus, spalate, pe o tava la cuptor la foc iute. Le-am mai intors cand pe o parte cand pe alta, pana cand a crapat coaja de pe ele. Asta a durat cam 30-35 de minute.
Inghetata de vanilie am facut-o cu o zi inainte, din 200 ml frisca lichida si 200 ml smantana de la piata, bine mixate cu 150 g zahar pudra la care am adaugat o lingurita rasa de vanilina. Cand compozitia a devenit ca o crema, am pus-o în forme cu un poș mare, am ornat cu puțin sos caramel (5 lingurite de zahar se topesc pe foc mic cu 5 lingurite de zeama de lamaie si se lasa sa fiarba, amestecand des, pana cand scade zeama) si "picaturi" de ciocolata topita, apoi am dat la congelator.
Am scos tava cu mere, am pus cate un mar si un bulgare de inghetata pe fiecare farfurie, peste mere am presarat putin zahar tos (sau nuci macinate, cui ii place), o lingurita de miere si un praf de scortisoara.
Pofta buna!
Pe blogul caietul cu retete veti descoperi o multime de alte retete interesante.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară