IN ACEST ARTICOL:
Nici o prajitura nu este mai delicioasa decat o felie de chec Battenberg la ceaiul de la ora 5, sau cu orice alta ocazie. Numele prajiturii se pare ca a fost dat in onoarea casatoriei printului Ludovic de Battenberg cu o nepoata de-a reginei Victoria in anul 1884.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec Battenberg:

  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 5 linguri de lapte
  • o lingurita plina de cacao (sau colorant roz, vernil, de care doriti)
  • un pliculet de praf de copt
  • un borcan de gem de caise sau alt gem acrisor
  • 100 g glazura de ciocolata sau martipan rulat

Mod de preparare chec Battenberg:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, la viteza 1 sau 2. Ouale se bat cu furculita impreuna cu laptele, ca pentru omleta, si se incorporeaza usor, cate putin odata, in compozitie, mixand cu aceeasi viteza ca la inceput. Rezulta o crema foarte fina si spumoasa. Se incorporeaza faina si praful de copt lingura cu lingura, mixand la aceeasi viteza (insist asupra acestui lucru pt ca e foarte important ca sa nu se taie compozitia). Se imparte aluatul in doua: una din jumatati se coloreaza cu cacao sau colorant de orice culoare doriti.

O tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si se imparte in doua cu ajutorul unei bucati de folie de aluminiu impaturita in 4 si asezata pe verticala, drept perete despartitor. Se toarna aluaturile in cele doua jumatati, cel alb intr-o parte, cel colorat in cealalta. Se da tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Cand este gata, se scoate cu tot cu hartia de copt din tava si se lasa pe un gratar metalic sa se raceasca. Rece, se desprinde usor hartia, apoi fiecare bucata de chec se taie in doua jumatati egale ca dimensiuni, pe verticala. Se pun una langa alta doua fasii: una alba, una colorata. Se ung cu gem inclusiv pe lateral. Celelalte doua fasii de chec se pun deasupra, una colorata si una alba, ca sa iasa in forma de tabla de sah cand taiati felia. De asemena se unge totul cu gem. Pe deasupra se toarna o glazura de ciocolata sau se inveleste prajitura in martipan.

Se da cateva ore la frigider inainte de a o servi.

O reteta recomandata de blogul caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri