Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu caise:
- 1 kg de caise fara samburi
- un pachet de unt
- 5-6 linguri de zahar
- 3 oua
- inca 5 linguri de zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- zahar vanilat
- coaja de lamaie si portocala
- 8-10 linguri de faina
- un pliculet de praf de copt
- 350 g frisca batuta
Mod de preparare tort cu caise:
Caisele le-am pus pe foc mic cu untul si cateva linguri de zahar sa se inmoaie bine si sa se topeasca zaharul.Dupa aceea am dat vasul deoparte, si ca sa se raceasca mai repede l-am pus in chiuveta umpluta pe jumatate cu apa rece.
Din celelalte ingrediente am facut un pandispan: albusurile le-am mixat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat galbenusele pe rand, apoi uleiul, apoi laptele si coaja de lamaie si portocala, iar la urma am scos mixreul din functiune amestecand faina si praful de copt in aluat cu o lingura, prin rasturnare.
Am turnat aluatul peste caise si am dat la cuptorul preincalzit cca 40 de minute. Cand tortul trece testul scobitorii este gata. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca apoi se rastoarna cu grija pe un platou, in asa fel incat stratul de caise sa fie in partea de sus.
Cand este racit complet, se orneaza cu frisca.
A fost un desert mult mai aromat decat m-as fi asteptat.
O reteta recomandata de blogul Caietul cu retete.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară