30 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 28 share-uri

Un tort racoritor si aromat, excelent pentru zilele calduroase.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu caise:

  • 1 kg de caise fara samburi
  • un pachet de unt
  • 5-6 linguri de zahar
  • 3 oua
  • inca 5 linguri de zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 8-10 linguri de faina
  • un pliculet de praf de copt
  • 350 g frisca batuta

Mod de preparare tort cu caise:

Caisele le-am pus pe foc mic cu untul si cateva linguri de zahar sa se inmoaie bine si sa se topeasca zaharul.Dupa aceea am dat vasul deoparte, si ca sa se raceasca mai repede l-am pus in chiuveta umpluta pe jumatate cu apa rece.

Din celelalte ingrediente am facut un pandispan: albusurile le-am mixat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat galbenusele pe rand, apoi uleiul, apoi laptele si coaja de lamaie si portocala, iar la urma am scos mixreul din functiune amestecand faina si praful de copt in aluat cu o lingura, prin rasturnare.

Am turnat aluatul peste caise si am dat la cuptorul preincalzit cca 40 de minute. Cand tortul trece testul scobitorii este gata. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca apoi se rastoarna cu grija pe un platou, in asa fel incat stratul de caise sa fie in partea de sus.

Cand este racit complet, se orneaza cu frisca.

A fost un desert mult mai aromat decat m-as fi asteptat.

O reteta recomandata de blogul Caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri