12:06, 29 Iunie 2012 publicat în Retete culinare

Un desert foarte aromat si usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu capsuni:

Pentru o tava cu peretii detasabili de 24 cm (8 - 10 portii) avem nevoie de:

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Blat:

  • 1 pachet biscuiti digestivi (150g)
  • 100 g unt
  • 50 g nuci

Umplutura:

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...
  • 300 g branza dulce grasa
  • 300 g capsuni + 200 g pentru decor
  • 150 g smantana slaba (12%)
  • 150 g smantana pentru frisca (36%)
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 albus
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Sos (optional):

  • 150 g capsuni
  • 1 lingurita zahar
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare cheesecake cu capsuni:

Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca folosind tocatorul sau robotul de bucatarie. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.

Acum sa ne ocupam de umplutura. Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem marunt. Punem gelatina la dizolvat in 100 ml apa rece si o lasam cateva minute sa se umfle. Intre timp, punem la incalzit smantana de 12%, pana se incalzeste, dar nu fierbe. Luam vasul cu smantana de pe foc si turnam in el gelatina, care se va dizolva imediat. Lasam sa se racoareasca si pregatim branza.

Am preferat sa folosesc piciorul vertical al mixerului pentru a pasa branza dulce si a obtine o consistenta cremoasa. Daca nu aveti un mixer cu picior vertical, amestecati bine cu o furculita. Adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Putem folosi in continuare mixerul ca sa se dizolve zaharul cat mai mult.

Cand amestecul de smantana cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, il adaugam peste branza si amestecam. M-am bucurat ca am gasit smantana dulce pentru frisca, pentru ca nu vroiam sa folosesc frisca vegetala. Punem capsunile taiate si batem smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste. O adaugam peste amestecul de branza si capsuni, iar la sfarsit, incorporam albusul batut spuma.

Turnam umplutura peste blat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, pana se intareste. Scoaterea cheesecakului din tava e o operatiune destul de delicata, pentru ca sa nu se rupa nici umplutura, nici blatul. Asa ca, folosind un cutit subtire desprindem umplutura de peretii vasului, pe care ii inlaturam. Apoi, cu un cutit mai lat, desprindem blatul si mutam cheesecakeul pe un platou.
Sosul se face foarte simplu, punem toate ingredientele intr-un vas si folosim piciorul vertical al mixeruluica sa le pasam. Punem sosul intr-un bol si il tinem la frigider pana cand servim.

Ornam cheesecakeul cu capsuni taiate pe jumatate sau intregi si pe fiecare felie punem o lingura sau doua de sos. Cheesecakeul este foaaarte aromat si racoros, tocmai bun de facut vara. Nici nu va veti da seama cat de repede dispare, mai ales ca are cam 230 calorii / 100 grame cu sos cu tot.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase accesati blogul Bucataria Furnicutilor.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri