14 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 20 share-uri

O reteta de budinca cu bacon si fasole verde, foarte consistenta si usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca cu bacon si fasole verde:

  • 500 g fasole verde
  • 100 g salam uscat
  • 3 oua crude
  • 2 oua fierte tari
  • 2 felii de paine fara coaja
  • 100ml lapte
  • 1lingura de unt
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Modul de preparare budinca cu bacon si fasole verde:

Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Ouale fierte se curata de coaja si se taie felii.
Untul se freaca spuma si apoi se adauga painea inmuiata in prealabil in lapte si stoarsa bine. Se adauga apoi galbenusurile crude si patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-a omogenizat amestecul de galbenusuri se adauga si albusurile batute spuma. Ungem apoi vasul Pyroflam cu putin unt si turnam apoi jumatate din fasolea verde fiarta peste care asezam feliile de oua fierte. Peste toate acestea se toarna amestecul de oua cu verdeata si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu.

O reteta propusa de blogul Kata's Kitchen.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri