Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necsare pentru risotto cu carne de porc:
- 1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
- 500 g pulpa de porc
- 1 morcov
- 1 pahar cu vin alb sec
- 50 g unt
- sare
- ulei de masline sau floarea soarelui
Mod de preparare risotto cu carne de porc:
Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem intr-o tigaie cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit, o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .
Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul, desi e fiert , are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.
Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana