Un preparat rapid si gustos. Gata in maxim 50 de minute .

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necsare pentru risotto cu carne de porc:

  • 1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
  • 500 g pulpa de porc
  • 1 morcov
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 50 g unt
  • sare
  • ulei de masline sau floarea soarelui

Mod de preparare risotto cu carne de porc:

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem intr-o tigaie cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit, o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .
Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul, desi e fiert , are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.
Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.

risotto cu carne de porc

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Risotto cu carne de porc.