Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necsare pentru risotto cu carne de porc:
- 1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
- 500 g pulpa de porc
- 1 morcov
- 1 pahar cu vin alb sec
- 50 g unt
- sare
- ulei de masline sau floarea soarelui
Mod de preparare risotto cu carne de porc:
Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem intr-o tigaie cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit, o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .
Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul, desi e fiert , are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.
Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?