Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru macrou marinat la cuptor:
- 1 kg macrou
- 3 cepe
- 2 morcov
- 2 ardei grasi
- 1lamaie
- 1 cana ulei,una de apa, si una de otet
- piper
- sare
- foi dafin
Mod de preparare macrou marinat la cuptor:
Se curata legumele: ceapa se taie pestisori, morcovii si ardeii felii.
Macroul, se curata, se spala bine si se taie in bucati. Se aseaza intr-o cratita, se pun legumele deasupra, se sareaza si se pipereza, si se pun foile de dafin. Turnati, apa,uleiul si otetul, acoperiti cu o foaie de aluminiu, sau cu capac si dati la cuptor, la foc mic, cam 2 h.
Lichidul trebuie sa se evapore usor, sa ramana uleiul, iar ingredientele trebuie sa fie prajite. Mentionez ca macroul trebuie intors in timpul prajirii. Iar daca nu arata ca in poza, produsul finit, prelungiti timpul de prajire cu jumatate de ora.Inainte de a opri focul, taiati cativa catei de usturoi si ii puneti peste peste.
Serviti pe farfurie cu felii de lamaie si mujdei de usturoi, acompaniat de mamaliguta.
O reteta propusa de blogul culinarecufeteistete.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?