Lichior de bere - aromat, rafinat, delicios si usor de preparat!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lichior de bere:

  • 500 g zahar
  • 500 ml bere neagra
  • 250 ml alcool dublu rafinat
  • 2 fiole esenta de vanilie

Mod de preparare lichior de bere:

Se caramelizeaza zaharul si se adauga berea. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se fierbe la foc mic si se amesteca des, deoarece berea are tendinta sa se umfle. Amestecul se lasa sa se raceasca, apoi se combina cu alcoolul si esenta de vanilie. Lichiorul se strecoara si se pune in sticle. Se pastreaza la frigider sau in loc racoros, timp de 15-20 de zile, dupa care se poate consuma.
Lichiorul de bere va deveni si mai aromat, pe masura ce timpul va trece peste el.

lichior de bere

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lichior de bere.