Ciupercile sunt considerate "carne vegetala", iar asta se datoreaza proteinelor. Ciupercile sunt satioase si bogate in antioxidanti. Mancarea de ciuperci cu usturoi este bine-venita primavara cand raceala bate la usa.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci cu usturoi:

  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • cimbru uscat
  • 1 kilogram de ciuperci champignon
  • putin ulei vegetal (de masline)
  • sare
  • piper
  • 1 capatana de usturoi
  • o cana de bulion
  • putina apa

Mod de preparare ciuperci cu usturoi:

Ciupercile se spala. Nu li se inlatura piciorusele si nici nu se decojesc. Se dau deoparte si se cojeste usturoiul. Usturoiul se taie in bucatele.

Intr-o tava termorezistenta se adauga ciupercile, usturoiul, putina apa (cat sa acopere legumele), putin ulei de masline si bulionul. Se baga in cuptor, la foc mediu.

Inainte de servire, se adauga peste ciuperci putin cimbru uscat si patrunjel proaspat, tocat.

ciuperci cu usturoi

Pofta buna!

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciuperci cu usturoi.