Sarmale de post

12:05, 20 Mai 2012 publicat în Retete culinare6 share-uri

O mancare satioasa si usor de preparat. Excelenta pentru cei care nu prefera carnea sau tin post.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sarmale de post:

  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2 verze murate ( ca sa nu fie prea sarate, se pot lasa putin in apa)
  • 2 frunze de dafin
  • 200 de grame de mieji de floarea-soarelui
  • 250 de grame de arpacas
  • putin ulei de floarea-soarelui
  • 3 morcovi mici
  • o telina mica

Mod de preparare sarmale de post:

Legumele se spala si se toaca marunt. Se pune uleiul in tigaie ( 2-3 lingurite), se lasa se incinga si se adauga legumele, treptat. Se calesc foarte rapid. Se adauga si pasta de rosii, semintele, dar si arpacasul. La final, se ia cu o paleta umplutura si se pune, cate putin, pe o foaie de varza, dupa care se ruleaza. Cand sunt gata toate sarmalele, se adauga in vas, se condimenteaza si ( se mai pune si varza tocata pe fundul vasului, dar si deasupra), se baga vasul in cuptorul incalzit, la foc mediu.

Pofta buna!



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Citeste si:
Cum să nu te îngraşi de sărbători
Cum să nu te îngraşi de...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri