O mancare satioasa si usor de preparat. Excelenta pentru cei care nu prefera carnea sau tin post.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sarmale de post:

  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2 verze murate ( ca sa nu fie prea sarate, se pot lasa putin in apa)
  • 2 frunze de dafin
  • 200 de grame de mieji de floarea-soarelui
  • 250 de grame de arpacas
  • putin ulei de floarea-soarelui
  • 3 morcovi mici
  • o telina mica

Mod de preparare sarmale de post:

Legumele se spala si se toaca marunt. Se pune uleiul in tigaie ( 2-3 lingurite), se lasa se incinga si se adauga legumele, treptat. Se calesc foarte rapid. Se adauga si pasta de rosii, semintele, dar si arpacasul. La final, se ia cu o paleta umplutura si se pune, cate putin, pe o foaie de varza, dupa care se ruleaza. Cand sunt gata toate sarmalele, se adauga in vas, se condimenteaza si ( se mai pune si varza tocata pe fundul vasului, dar si deasupra), se baga vasul in cuptorul incalzit, la foc mediu.

Pofta buna!

sarmale de post

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmale de post.