Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post:
- 2 linguri de pasta de rosii
- 2 verze murate ( ca sa nu fie prea sarate, se pot lasa putin in apa)
- 2 frunze de dafin
- 200 de grame de mieji de floarea-soarelui
- 250 de grame de arpacas
- putin ulei de floarea-soarelui
- 3 morcovi mici
- o telina mica
Mod de preparare sarmale de post:
Legumele se spala si se toaca marunt. Se pune uleiul in tigaie ( 2-3 lingurite), se lasa se incinga si se adauga legumele, treptat. Se calesc foarte rapid. Se adauga si pasta de rosii, semintele, dar si arpacasul. La final, se ia cu o paleta umplutura si se pune, cate putin, pe o foaie de varza, dupa care se ruleaza. Cand sunt gata toate sarmalele, se adauga in vas, se condimenteaza si ( se mai pune si varza tocata pe fundul vasului, dar si deasupra), se baga vasul in cuptorul incalzit, la foc mediu.
Pofta buna!
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Cum să nu te îngraşi de sărbători

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?