Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru fursecuri alb-negru:
- 150 gr. unt de buna calitate (nu cu apa in el )
- 150 gr. zahar farin vanilat
- 300 gr.faina
- 1 ou
- coaja de lamaie
- 30 gr. cacao
- 1 galbenus
- 1 vanilie
- un strop de sare
Mod de preparare fursecuri alb-negru:
Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie.
Aluatul se imparte in doua bucati ,una mai mare si una mai mica.Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora.
Bucata deschisa la culoare se intinde pana la 8 mm.,la fel si cea cu cacao .
Galbenusul se amesteca cu un strop de apasi ungem cu el foaia deschisa la culoare dupa care o asezam peste ea foaia cu cacao si trecem usor cu facaletul peste esle.Se netezesc marginile aluatului ,se ruleaza si se da la frigider pentru o ora .
Acest rulou se taie felii groase de 1/2 cm si asezam fursecurile bicolore, frumoase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul.
Lasam la foc mediu 10-15 minute pana capata o culoare aramie,pe fund !
Toata casa o sa miroasa a vanilie !
Sunt fragede, de efect si aromate !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!