Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu carne de pui:
Aluat:
- 200 ml apa
- 50 g drojdie proaspata
- ½ lingurita zahar
- ½ lingurita sare
- 50 ml ulei
- 400 g faina
Umplutura:
- 400-500 g carne de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 rosii sau 3 linguri cu rosii in bulion,
- sare
- piper
- boia
- 2 oua
- cascaval
Mod de preparare tarta cu carne de pui:
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa sa creasca timp de 20-25 minute.
Umplutura:
Ceapa taiata pestisori si morcovul ras, se inabusa in 4 linguri ulei si 4 linguri apa, pana cand se inmoaie. Se adauga carnea de pui taiata in cuburi mici, iar dupa inca 5-6 minute se pun rosiile taiate cuburi mici (sau rosiile in bulion). Se adauga sare, piper si boia dupa gust si se opreste focul.
Asamblarea:
Aluatul se intinde in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se aseaza umplutura racita. Se pun apoi ouale, batute cu sare si piper si se rade cascaval.
Tarta se coace timp de 20-25 minute, pana cand se rumeneste frumos la suprafata.
Se serveste calda.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a