Dificultate: redusa
Timp de preparare: aprox. 25 minute
Ingrediente necesare pentru pate de ficat:
- 1 kg ficatei de pasare
- 3 cepe albe
- 150 g unt
- 4 lingurite piper macinat
- sare
- cimbru uscat
- 5 catei de usturoi
Mod de preparare pate de ficat:
Ficateii se verifica sa nu aiba fiere, care ar putea da gust amar, neplacut, pateului. Ficatelul se spala, se lasa la scurs intro sita. Intro cratita punem untul la topit, se aduga ceapa taiata pestisori, usturoiul maruntit, se calesc pana devin sticloase, se adauga ficatul, se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand din cand in cand, se pipereaza, se adauga cimbrul uscat. Dupa ce adugam condimentele, mai lasam cratita pe foc 1 minut, stingem focul, potrivim de sare, lasam sa se racoreasca cateva minute. Cu mixerul vertical, mixam compozitia si obtinem o pasta fina de pate. Eu l-am pus in cutii de margarina si l-am pastrat la frigider, dar l-am terminat intr-o saptamana. Noua ne place cu ceapa sau cu rosii, e delicios!
Pe blogul dulcesarat gasiti si alte retete delicioase.
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !