Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de cozonac:
- 4-5 felii de cozonac
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 2-3 linguri zahar
- 50 g unt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 mar
- gem de zmeura
Mod de preparare budinca de cozonac:
Se fierbe laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu o furculita, se adauga apoi scortisoara si laptele caldut. Se unge tava cu unt si se pune cozonacul taiat in bucati mai mici. Se toarna amestecul de lapte si ou si se preseaza bine, pentru a se imbiba cu lichid toate bucatile de cozonac. Deasupra se aseaza felii de mar. Budinca se coace timp de 20 minute, se scoate si se unge cu gem de zmeura sau cu gemul preferat, apoi se mai lasa la cuptor inca 5 minute. Se poate servi si calda, dar mult mai buna este rece.
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră