Budinca de cozonac - simpla, rapida si extrem de gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de cozonac:

  • 4-5 felii de cozonac
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 mar
  • gem de zmeura

Mod de preparare budinca de cozonac:

Se fierbe laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu o furculita, se adauga apoi scortisoara si laptele caldut. Se unge tava cu unt si se pune cozonacul taiat in bucati mai mici. Se toarna amestecul de lapte si ou si se preseaza bine, pentru a se imbiba cu lichid toate bucatile de cozonac. Deasupra se aseaza felii de mar. Budinca se coace timp de 20 minute, se scoate si se unge cu gem de zmeura sau cu gemul preferat, apoi se mai lasa la cuptor inca 5 minute. Se poate servi si calda, dar mult mai buna este rece.

budinca de cozonac

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de cozonac.