Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocana de legume:
- 200 g cus-cus
- 5-6 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 vanata
- 1 bucata praz
- 1 ceapa rosie
- 6-8 ardei copti (am folosit din cei pusi la congelator in vara)
- 1 cutie rosii in conserva
- 1 ardei iute uscat
- 1 lingurita harrisa
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- chimion, coriandru
- puteti pune si 1-2 catei de usturoi
Mod de preparare tocana de legume:
Incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul - daca folositi, pana se rumenesc putin. Adaugam prazul si morcovii, taiate bucati mai mari, completam cu un pahar de apa sau supa de legume si lasam 15-20 de minute la fiert.
Intre timp taiem cubulete maricele si dovleceii si vinetele, pe care le adaugam la fiert. Completati cu apa oricand e nevoie, tocana aceasta trebuie sa aiba destul de mult sos. Tocam rosiile si ardeii copti, le punem si pe ele in cratita si lasam totul la fiert inca vreo 20 de minute.
La final adaugam ardeiul iute tocat marunt, dizolvam si harrisa in sos, condimentam cu sare, piper, chimion si coriandru.
Pregatim cus-cus-ul conform instructiunilor: il fierbem sau il lasam doar in apa fierbinte si il scurgem. Punem cus-cus-ul intr-un bol, iar tocana de legume o asezam in alt bol si presaram din abundenta patrunjel proaspat tocat. La masa, se ia din cus-cus, iar cu un polonic sau o lingura se ia din tocana. Pentru cei care mai rezista, se poate adauga mai multa harrisa :)
O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a