Supa crema de ciuperci de padure cu migdale

12:03, 31 Martie 2012 publicat în Retete culinare1 share-uri

O supa crema de ciuperci foarte eleganta si extrem de aromata!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de ciuperci de padure cu migdale:

  • un litru de supa de legume sau de pui;
  • 150 grame ciuperci galbene – galbiori / bureti galbeni (chanterelle / girolle)
  • 150 grame ciuperci ghebe (porcini)
  • un pumn de migdale;
  • putina smantana lichida;
  • 30 ml vin alb;
  • fulgi de chilli;
  • ulei masline;
  • sare, piper.

Mod de preparare supa crema de ciuperci de padure cu migdale:

Ciupercile porcini (ghebe) le-am avut in varianta uscata/deshidratata, asa ca le-am tinut 2-3 minute in apa fierbinte pana cand au revenit la normal. Ciupercile galbene – galbiorii (sau chanterelle in engleza, girolle in franceza) le-am avut aduse din Suedia si depozitate in congelator. Ambele tipuri sunt ciuperci clasice de padure, nu de sera.

Citeste si:
Herbalife Nutrition lansează primul Shake Gourmet în Europa & Africa
Herbalife Nutrition lansează...

Am folosit un litru de supa clara de pui (se poate folosi fara probleme supa de legume) pe care o am in congelator in pungute – o pastrez cand fierb pui sau fierb legume. Deobicei folosesc supa de pui pentru risotto, acum am folosit-o pentru aceasta crema de ciuperci.

Am pus la incalzit litrul de supa de pui, am turnat 30 ml de vin alb, am adaugat cele doua tipuri de ciuperci si am asteptat pana cand totul a inceput sa fiarba.

Citeste si:
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare
Supa crema de dovlecei |...

In acest moment am introdus blenderul de mana si am amestecat pana am obtinut o crema consistenta. Am adaugat apoi cam 3 linguri de smantana lichida, sare, piper si am mai amestecat putin.

Intre timp am tocat marunt migdalele, le-am amestecat cu putin ulei de masline si putini fulgi de chilli si le-am sotat 2-3 minute intr-o tigaie, pana s-au rumenit/prajit.

La final de tot am pus doua polonice de supa-crema in farfurie, am adaugat migdalele rumenite – pe centru, si am stropit totul cu putina smantana lichida plus am facut si un cerculet/contur din ulei de masline extravirgin.

Va doresc numai bine! - o reteta propusa de foodblog.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri