Dificultate: scazuta
Ingrediente necesare pentru ficat de gaina pane cu pireu de cartofi:
- 1/2 kg ficatei
- 3 oua
- 2-3 linguri de faina alba cernuta
- sare
- piper negru macinat
- alte 3 linguri de faina( in care tavalim ficatul pt a absoarbe apa care a mai ramas, altfel s-ar putea sa sara uleiul la prajit),
- ulei pt prajit.
Pt pireu:
- 4 sau 5 cartofi mari
- 1 lingura de unt
- sare
- 1 lingurita de zahar
- cateva linguri de lapte (3-4 pt a subtia pireul)
Mod de preparare:
Am inceput cu spalatul ficatului in cateva ape, l-am lasat la scurs in strecuratoare vreo 10 minute. In acest timp am curatat, spalat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa rece cu sare. I-am lasat sa fiarba la foc domol, din momentul in care au inceput sa fiarba. Dupa fierbere, i-am scurs de apa, i-am pasat bine cu dispozitivul pt pireu, am adaugat untul, zaharul, am amestecat bine si am subtiat cu cateva linguri de lapte sa nu fie foarte vartos.
In timp ce au fiert cartofii, am pregatit ficatul pane. Am presarat sare si piper peste ficat, l-am amestecat sa se condimenteze uniform, apoi fiecare bucata de ficat se tavaleste prin faina sa se absoarba umezeala, dupa care se tavaleste printro compozitie de consistenta unei smantani fluide, care se pregateste astfel: cele 3 oua se bat bine, adaugam faina cernuta si putina sare, amestecam totul bine. Prajim fiecare ficatel in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti, apoi il lasam la scurs pe un servetel de hartie.
Se servesc ficateii cu pireu de cartofi si castraveti murati sau salata de sfecla rosie.
Blogul Dulcesarat va propune si alte retete delicioase!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară