12:03, 31 Martie 2012 publicat în Retete culinare

Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi:

  • 800 g ceafa de porc taiata felii
  • sare
  • piper macinat
  • boia de ardei iute
  • vegeta
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • cartofi (cantitatea dupa preferita)
  • broccoli (cantitatea dupa preferinta
  • Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli

Mod de preparare ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi:

Feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu.

Citeste si:
Există șanse să învingi infertilitatea!
Există șanse să învingi...

In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.

O reteta recomandata de blogul Dulcesarat!

Citeste si:
Baobab-ul, Copacul Vieții: beneficii și cum îl poți folosi în...
Baobab-ul, Copacul Vieții:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri