Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de urzici:
- 1 punga de urzici
- o ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper
Mod de preparare mancare de urzici:
Pentru ca urzicile scad foarte mult la fiert, e bine sa aveti o cantitate destul de mare (vreo 3 pungi), ca sa intelegeti de ce munciti si sa va iasa mai mult de o portie jumate.
Mai intai rugati frumos pe cineva dragut sa accepte benevol sa se urzice si sa le spele bine de tot, curatandu-le de alte plante care se intampla sa mai fie printre ele.
Punem pe foc o oala de vreo 5-7 litri umpluta pe jumatate cu apa. Adaugam putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam urzicile si le fierbem vreo 15 - 20 de minute. Strecuram urzicile si pastram apa in care au fiert. Cam o cana o vom folosi la mancare, iar restul este foarte buna de baut.
Calim ceapa tocata marunt, udand-o din cand in cand cu 1-2 linguri de zeama de la urzici. Tocam urzicile si le frecam bine cu 1-2 linguri de faina. Cand ceapa este aproape gata, adaugam urzicile si inca putin lichid. Lasam sa fiarba inca vreo 10 minute, completand zeama daca scade. La sfarsit potrivim gustul cu sare, piper, aruncam 2 catei intregi de usturoi si optional, putin marar tocat.
Servim urzicile cu oua ochiuri si/sau mamaliga, in orice combinatie va place .
Accesand blogul Bucataria Furnicutilor veti descoperi si alte retete interesante.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.