Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu branza sarata:
Aluat:
- 100 g unt
- 1 ou,
- 1 lingurita zahar
- 50 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- 250 ml lapte
- 600 g faina
Umplutura:
- 400 g branza sarata
- 2 oua
- patrunjel sau marar
Glazura:
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri lapte
Mod de preparare placinta cu branza sarata:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu ouale si verdeata tocata marunt.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut, oul si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine, adaugand, putin cate putin, untul topit, pana la incorporarea completa. Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in doua parti egale si se intinde in foi subtiri. Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina, se aseaza o prima foaie si se inteapa cu o furculita, din loc in loc. Se toarna umplutura si se niveleaza. Deasupra se intinde cea de-a doua foaie, se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace placinta timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta.
O reteta recomandata de truedelights.ro
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate