Va recomandam o salata delicioasa si usoara de andive.

Timp de preparare: 10 min

Ingrediente necesare pentru salata de andive:

  • 500 gr andive proaspete
  • 200 gr miez de nuca intreg
  • 2 portocale

Pentru salsa:

  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de aceto balsamico
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 praf de sare (dupa gust)
  • un praf de nucsoara
  • 1 praf de cardamom (optional)

Cum se prepara salata de andive?

1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

salata de andive

Pe blogul Lumea Culinara gasiti si alte retete gustoase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata delicioasa si usoara de andive.