Timp de preparare: 10 min
Ingrediente necesare pentru salata de andive:
- 500 gr andive proaspete
- 200 gr miez de nuca intreg
- 2 portocale
Pentru salsa:
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de aceto balsamico
- 4 linguri de ulei din samburi de struguri
- 1 praf de ghimbir
- 1 praf de sare (dupa gust)
- un praf de nucsoara
- 1 praf de cardamom (optional)
Cum se prepara salata de andive?
1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.
Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.
Pe blogul Lumea Culinara gasiti si alte retete gustoase.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV