29 Martie 2012 publicat în Retete culinare 7 share-uri

Va recomandam o salata delicioasa si usoara de andive.

Timp de preparare: 10 min

Ingrediente necesare pentru salata de andive:

  • 500 gr andive proaspete
  • 200 gr miez de nuca intreg
  • 2 portocale

Pentru salsa:

  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de aceto balsamico
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 praf de sare (dupa gust)
  • un praf de nucsoara
  • 1 praf de cardamom (optional)

Cum se prepara salata de andive?

1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

Pe blogul Lumea Culinara gasiti si alte retete gustoase.




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri