Timp de preparare: 10 min
Ingrediente necesare pentru salata de andive:
- 500 gr andive proaspete
- 200 gr miez de nuca intreg
- 2 portocale
Pentru salsa:
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de aceto balsamico
- 4 linguri de ulei din samburi de struguri
- 1 praf de ghimbir
- 1 praf de sare (dupa gust)
- un praf de nucsoara
- 1 praf de cardamom (optional)
Cum se prepara salata de andive?
1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.
Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.
Pe blogul Lumea Culinara gasiti si alte retete gustoase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară