Un desert foarte bun si frumos, umplute cu branza dulce si stafide.

Dificultate: redusa

Pentru 5-6 portii avem nevoie de:

  • 9-10 clatite
  • 400 g branza dulce (dietetica)
  • 7 oua
  • 250 ml lapte
  • 280 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putin unt pentru uns vasele

Mod de preparare:

Branza de vaci o amestecam cu 2 oua intregi, 50 g zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat. Omogenizam bine compozitia si o folosim pentru a umple clatitele.

ingrediente clatite banatene

Punem in mijlocul fiecarei clatite cate o lingura generoasa de branza cu stafide si impachetam clatita ca pe un pachet, aducand cele 4 laturi spre centru, ca in imaginea de mai sus.
Asezam clatitele umplute in vase unse cu unt, fie in vase mai mici, cu cate 2 clatite, fie in vase mai mari, in care incap mai multe clatite.
Separam cele 5 oua ramase, iar galbenusurile le amestecam cu laptele, 80 g zahar si celalalt plic de zahar vanilat. Turnam acest amestec peste clatite si dam la cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru vreo 10 minute.
Cat timp stau clatitele la cuptor, noi nu stam si ne ocupam de albusurile ramese, pe care le batem bine de tot, pana obtinem o spuma tare, iar apoi adaugam restul de zahar, continuand sa mixampana acesta se dizolva. Ca sa mearga mai repede, puteti folosi zahar fin.

compozitie clatite banatene

Cand vedem crema de lapte si galbenusuri ca pare sa se inchege pe margini, scoatem vasele din cuptor si asezam pe deasupra bezeaua. Dam din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua.

clatite banatene

Un desert foarte bun si frumos, numai bun de pozat, care are aproximativ 220 calorii la 100 de grame.

Aceasta reteta a fost recomandata de Bucataria Furnicutilor!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite Banatene sau "ca la Ana Lugojana".