Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite pufoase:
Cantitate: 1 kg (15 -17 bucati)
- 1 pahar Lapte batut/Iaurt/Chefir
- 2 oua
- 2 linguri unt (unt topit sau ulei)
- 1 esenta de vanilie
- 1 pahar faina alba calitate superioara
- 2 linguri zahar
- sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare clatite pufoase:
Intr-un vas, se cerne faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Se amesteca bine.
Intr-un alt vas, se amesteca laptele batut cu ouale, zaharul, untul si esenta de vanilie.
Se omogenizeaza bine aceasta compozitie.
Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte batut, oua, etc.
Se amesteca foarte usor, asa incat aluatul sa nu formeze cocoloase de faina - se lasa 15-20 de min. in repaus.
Cu o lingura umezita in apa, se iau portii de aluat si se pun intr-o tigaie de tip teflon, unsa cu putin ulei.
Se rumenesc bine pe ambele parti ; focul trebuie sa fie mediu.
Se scot clatitele pe farfurie, acoperita cu servetele, care au rolul de a absorbi uleiul din ele.
Se servesc calde sau reci - cu gem, smantana, crema finetti sau orice alte creme preferate.
Aveti "embarras du choix"!!
O reteta propusa de: Doina Ana Butman (bdoinana)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei