4 Februarie 2012 publicat în Retete culinare 51 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sunt superbe, pufoase, moi - se topesc in gura. Aceasta reteta o folosesc de aproape doi ani si, intotdeauna, au fost perfecte.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite pufoase:

Cantitate: 1 kg (15 -17 bucati)

  • 1 pahar Lapte batut/Iaurt/Chefir
  • 2 oua
  • 2 linguri unt (unt topit sau ulei)
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 pahar faina alba calitate superioara
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare clatite pufoase:

Intr-un vas, se cerne faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Se amesteca bine.
Intr-un alt vas, se amesteca laptele batut cu ouale, zaharul, untul si esenta de vanilie.
Se omogenizeaza bine aceasta compozitie.
Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte batut, oua, etc.
Se amesteca foarte usor, asa incat aluatul sa nu formeze cocoloase de faina - se lasa 15-20 de min. in repaus.
Cu o lingura umezita in apa, se iau portii de aluat si se pun intr-o tigaie de tip teflon, unsa cu putin ulei.
Se rumenesc bine pe ambele parti ; focul trebuie sa fie mediu.
Se scot clatitele pe farfurie, acoperita cu servetele, care au rolul de a absorbi uleiul din ele.
Se servesc calde sau reci - cu gem, smantana, crema finetti sau orice alte creme preferate.
Aveti "embarras du choix"!!



O reteta propusa de: Doina Ana Butman (bdoinana)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri