Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite pufoase:
Cantitate: 1 kg (15 -17 bucati)
- 1 pahar Lapte batut/Iaurt/Chefir
- 2 oua
- 2 linguri unt (unt topit sau ulei)
- 1 esenta de vanilie
- 1 pahar faina alba calitate superioara
- 2 linguri zahar
- sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare clatite pufoase:
Intr-un vas, se cerne faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Se amesteca bine.
Intr-un alt vas, se amesteca laptele batut cu ouale, zaharul, untul si esenta de vanilie.
Se omogenizeaza bine aceasta compozitie.
Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte batut, oua, etc.
Se amesteca foarte usor, asa incat aluatul sa nu formeze cocoloase de faina - se lasa 15-20 de min. in repaus.
Cu o lingura umezita in apa, se iau portii de aluat si se pun intr-o tigaie de tip teflon, unsa cu putin ulei.
Se rumenesc bine pe ambele parti ; focul trebuie sa fie mediu.
Se scot clatitele pe farfurie, acoperita cu servetele, care au rolul de a absorbi uleiul din ele.
Se servesc calde sau reci - cu gem, smantana, crema finetti sau orice alte creme preferate.
Aveti "embarras du choix"!!
O reteta propusa de: Doina Ana Butman (bdoinana)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a