Toacana de ceapa, este o reteta traditionala ardeleneasca, in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta.

In perioadele de post, in criza de timp, sau orice altfel de criza, una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa, sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt, tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este, dupa cum sugereaza titlul postarii, tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit, este pasta de gogosari.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tocanita de ceapa cu pasta de gogosari:

  • 7-8 cepe albe
  • 150-200 ml ulei floarea soarelui
  • 4 linguri pasta de gogosari,
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

Cepele se curata, se spala, se taie pestisori, se adauga la uleiul incins, se calesc la foc moale 5 minute, adaugam pasta de gogosari, continuam calirea alte 5 minute. La servire, presaram piper proaspat macinat si patrunjel verde tocat. Asa cum am specificat, se servesc intotdeauna cu mamaliguta calda.

tocana de ceapa cu pasta de gogosari

O reteta recomandata de dulcesarat.blogspot.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga.