Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chec cu grapefruit:
- 190 g faina
- 200 g iaurt
- 200 g zahar tos (am pus brun) + inca 2 lingurite
- 4 oua
- 120 ml ulei
- 100 g zahar pudra
- sucul de la 2 grapefruit-uri
- 1 lingurita coaja razuita de grapefruit
- esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
Mod de preparare:
Batem cateva minute ouale cu cele 200 g zahar tos. Adaugam iaurtul si coaja de grapefruit si mai mixam putin.
Amestecam faina cu praful de copt si un praf de sare. Punem cate putin din ingredientele uscate peste oua, amestecand in continuare, cu telul sau cu mixerul. Cand sunt omogenlizate, turnam uleiul in fir subtire, amestecand mereu cu o lingura, ca la maioneza :)
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetsta cu faina, sau direct, cada e de silicon. Dam la cuptor, la 180 de grade cam 45 de minute, pana trece testul scobitorii.
In timp ce checul se coace, incalzim sucul de la un grapefruit si dizolvam in el cele 2 lingurite de zahar ramase. Scoatem checul din tava cat este inca fierbinte si il insiropam cu sucul acesta. Nu trebuie neaparat folosit tot, mie mi-au ramas cateva linguri de suc.
Optional, putem glazura checul, cu zaharul pudra pe care il dizolvam in 2-3 linguri suc de grapefruit. Intindem glazura peste checul rece si lasam cateva ore sa se intareasca.
O prajitura cu un gust minunat si un kick de la sucul de grapefruit.
Pe blogul bucataria furnicuti gasiti si alte retete de prajituri gustoase.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei