Aceasta tarta sarata a fost un mic dejun foarte bun si foarte, dar foarte simplu de pregatit, si cu ingrediente putine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta de praz:

  • jumatate pachet de foietaj (400g)
  • 2 tulpini de praz
  • 1 cutie smantana de gatit (200g)
  • 100-150 g cascaval
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare tarta de praz:

Tocam prazul rondele subtiri si il calim in uleiul incins, vreo cateva minute, pana incepe sa se inmoaie. Nu trebuie sa se coloreze, iar daca e nevoie, adaugati cateva linguri de apa. Dupa ce este gata, lasam prazul sa se raceasca si il scurgem de lichidul in exces.

ingrediente tarta de praz

Decongelam aluatul de foietaj, dar il tinem la frigider pentru ca sa nu se incalzeasca. Il taiem pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa incapa in tava de chec, fara sa fie nevoie sa intindem aluatul.

Batem ouale cu sare si piper, le amestecam cu prazul rece, cascavalul dat pe razatoare si smantana de gatit. Turnam compozitia peste aluat si dam la cuptor la 180 de grade vreo 45 de minute, pana cand se rumeneste. Inainte de a taia tarta, e bine s-o lasati sa se raceasca complet. Bon apetit!

tarta de praz

Urmariti blogul furnicuti.blogspot.com pentru mai multe retete gustoase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta de Praz.