Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de praz:
- jumatate pachet de foietaj (400g)
- 2 tulpini de praz
- 1 cutie smantana de gatit (200g)
- 100-150 g cascaval
- 3 oua
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare tarta de praz:
Tocam prazul rondele subtiri si il calim in uleiul incins, vreo cateva minute, pana incepe sa se inmoaie. Nu trebuie sa se coloreze, iar daca e nevoie, adaugati cateva linguri de apa. Dupa ce este gata, lasam prazul sa se raceasca si il scurgem de lichidul in exces.
Decongelam aluatul de foietaj, dar il tinem la frigider pentru ca sa nu se incalzeasca. Il taiem pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa incapa in tava de chec, fara sa fie nevoie sa intindem aluatul.
Batem ouale cu sare si piper, le amestecam cu prazul rece, cascavalul dat pe razatoare si smantana de gatit. Turnam compozitia peste aluat si dam la cuptor la 180 de grade vreo 45 de minute, pana cand se rumeneste. Inainte de a taia tarta, e bine s-o lasati sa se raceasca complet. Bon apetit!
Urmariti blogul furnicuti.blogspot.com pentru mai multe retete gustoase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară