Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de praz:
- jumatate pachet de foietaj (400g)
- 2 tulpini de praz
- 1 cutie smantana de gatit (200g)
- 100-150 g cascaval
- 3 oua
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare tarta de praz:
Tocam prazul rondele subtiri si il calim in uleiul incins, vreo cateva minute, pana incepe sa se inmoaie. Nu trebuie sa se coloreze, iar daca e nevoie, adaugati cateva linguri de apa. Dupa ce este gata, lasam prazul sa se raceasca si il scurgem de lichidul in exces.
Decongelam aluatul de foietaj, dar il tinem la frigider pentru ca sa nu se incalzeasca. Il taiem pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa incapa in tava de chec, fara sa fie nevoie sa intindem aluatul.
Batem ouale cu sare si piper, le amestecam cu prazul rece, cascavalul dat pe razatoare si smantana de gatit. Turnam compozitia peste aluat si dam la cuptor la 180 de grade vreo 45 de minute, pana cand se rumeneste. Inainte de a taia tarta, e bine s-o lasati sa se raceasca complet. Bon apetit!
Urmariti blogul furnicuti.blogspot.com pentru mai multe retete gustoase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.