16 Martie 2012 publicat în Retete culinare 7 share-uri

Aceasta tarta sarata a fost un mic dejun foarte bun si foarte, dar foarte simplu de pregatit, si cu ingrediente putine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta de praz:

  • jumatate pachet de foietaj (400g)
  • 2 tulpini de praz
  • 1 cutie smantana de gatit (200g)
  • 100-150 g cascaval
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare tarta de praz:

Tocam prazul rondele subtiri si il calim in uleiul incins, vreo cateva minute, pana incepe sa se inmoaie. Nu trebuie sa se coloreze, iar daca e nevoie, adaugati cateva linguri de apa. Dupa ce este gata, lasam prazul sa se raceasca si il scurgem de lichidul in exces.

Decongelam aluatul de foietaj, dar il tinem la frigider pentru ca sa nu se incalzeasca. Il taiem pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa incapa in tava de chec, fara sa fie nevoie sa intindem aluatul.

Batem ouale cu sare si piper, le amestecam cu prazul rece, cascavalul dat pe razatoare si smantana de gatit. Turnam compozitia peste aluat si dam la cuptor la 180 de grade vreo 45 de minute, pana cand se rumeneste. Inainte de a taia tarta, e bine s-o lasati sa se raceasca complet. Bon apetit!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Urmariti blogul furnicuti.blogspot.com pentru mai multe retete gustoase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri