16 Martie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

O reteta de chiftele din conopida ce pot fi consumate atat de cei care tin post, dar si de cei care nu consuma carne.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele din conopida:

  • 1 conopida mica cruda
  • zeama de la jumate lamaie
  • 6 Lg seminte in inmuiate timp de 2h
  • 2 Lg fulgi drojdie*
  • sare dupa gust
  • 2 Lg ulei
  • 2 cani faina nuca macinata sau din migdale pentru final

Mod de preparare chiftele din conopida:

* Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea aluatului. Sunt chiar fulgi precum cei de cartofi, de drojdie inactivata.

Primele 5 ingrediente se amesteca si se lasa pentru 5 minute sa se patrunda. Vara compozitia aceasta va fi mai lichida, din cauza ca toate sunt mai bine hidratate decat iarna. Compozitia se va lasa la scurs intr-o sita emailata sau se va stoarce cu mana. Daca tot nu s-a mai inchegat, atunci se va mai adauga 1-2 cani faina de migdale/nuci sau faina din seminte de floarea soarelui. Se formeaza chiftelele dupa care se dau prin faina de nuca.

Kudika Tarot

Pentru retete culinare raw vegan vizionati episoadele ce apartin show-ului Ligia’s Kitchen.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri