Dificultate: redusa
Ingrediente si mod de preparare paine simpla de casa:
Este dintr-un aluat simplu, cu trei cani faina 000 si o cana faina integrala, un cub de drojdie proaspata Dr. Oetker dizolvat in apa calduta cu putin zahar, o lingurita de sare si o lingura sanatoasa de unt, topit ulterior.
Aluatul se framanta bine, apoi se lasa la dospit cam 30-40 de minute la loc ferit de curenti.
Dupa ce a crescut, se mai framanta odata bine, se da forma tavii, se cresteaza, apoi se pune in tava insa.
Inainte de a da la cuptor se presara faina pe deasupra, pentru a prinde acel aspect de paine la vatra.
Lasam la cuptor vreo 40-50 de minute sau pana se face auriu pe deasupra.
Se lasa la racit si se taie cu un cutit zimtat, special pentru paine.
O reteta recomandata de foodquicklygood.blogspot.com
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat