Dificultate: redusa
Ingrediente si mod de preparare paine simpla de casa:
Este dintr-un aluat simplu, cu trei cani faina 000 si o cana faina integrala, un cub de drojdie proaspata Dr. Oetker dizolvat in apa calduta cu putin zahar, o lingurita de sare si o lingura sanatoasa de unt, topit ulterior.
Aluatul se framanta bine, apoi se lasa la dospit cam 30-40 de minute la loc ferit de curenti.
Dupa ce a crescut, se mai framanta odata bine, se da forma tavii, se cresteaza, apoi se pune in tava insa.
Inainte de a da la cuptor se presara faina pe deasupra, pentru a prinde acel aspect de paine la vatra.
Lasam la cuptor vreo 40-50 de minute sau pana se face auriu pe deasupra.
Se lasa la racit si se taie cu un cutit zimtat, special pentru paine.
O reteta recomandata de foodquicklygood.blogspot.com
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare