12 Martie 2012 publicat în Retete culinare 17 share-uri

Mancam atat de des omlete in viata asta incat e pacat, cumva, sa ne limitam doar la cele cateva retete clasice: cu cascaval, cu sunca, etc, etc, etc. Eu ma joc des cu tot felul de ingrediente in omlete, acum a venit randul celei cu carne de rac.

Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu carne de rac si rucola:

  • 2 oua
  • 100 grame carne rac
  • o mana de rucola
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare omleta cu carne de rac si rucola:

Pasul 1 – am topit in tigaia de teflon (la foc mediu spre mic) lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac – deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus – in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.

Pasul 2 – dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Omletă la cuptor - un mic dejun sățios, gustos chiar și rece, cu legume proaspete de vară Rețetă de clătite cu cașcaval și legume. Un mic dejun delicios! Cum să te menții în formă fără efort: obiceiuri de urmat

Pasul 3 – am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.

Pasul 4 – am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.

O reteta recomandata de blogul Food Blog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri