Va recomandam o friptura de pui foarte frageda si extrem de gustoasa!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui umplut:

  • 1 pui mare de la Agricola Bacau
  • 1 caserola inimi & pipote
  • 1/2 pachet unt
  • 2-3 felii de paine (muiate in lapte si bine stoarse)
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 ceasca de supa
  • putina verdeata
  • 1 pahar vin alb
  • 1 "blid"de smantana
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • sare, boia, piper
  • miez de nuca

Mod de preparare pui umplut:

Ceapa, ciupercile si maruntaiele (toate tocate marunt) se calesc in unt si se sting cu vin. Se adauga miezul de paine, verdeata, ouale, nuca pisata, sarea, boiaua si piperul. Se amesteca bine sa se lege.

Eu am pastrat putina paine cu care am umplut gaura de gat, cea care nu se poate coase.
Apoi am umplut puiul cu umplutura obtinuta mai sus si la final l-am cusut pentru a nu se revarsa umplutura in timpul coptului. In plus, am legat picioarele cu o sfoara pentru a nu fi fortata cusatura in timpul coptului.

Puiul l-am sarat usor, l-am pudrat cu putina boia si l-am uns din belsug cu smantana.

pui umplut

L-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am adaugat ceasca de supa in tava si am dat la cuptor. Din cand in cand deschideam cuptorul si stropeam puiul cu supa fierbinte din tigaie.

A fost prima oara cand am folosit smantana pe o friptura si am fost foarte incantata de rezultat!

Ama in bucatarie va recomanda si alte retete delicioase!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui umplut.