Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru melcisiori cu pasta de masline:
Pentru pasta de masline:
- 170g masline negre fara samburi
- 1-2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
Aluat:
- aluat foietaj
- 1 ou
- 2 linguri lapte
Mod de preparare melcisiori cu pasta de masline:
Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline.
Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in frigider pentru o ora astfel incat atunci cant taiem feliute din ea, acestea sa se taie frumos.
Separam albusul de galbenus. Adaugam peste galbenus cele 2 linguri de lapte si amestecam bine.
Albusul se bate cu un praf de sare pana incepe sa se desprinda usor.
Scoatem rulada din frigider iar marginea aluatului pe care nu am intins pasta de masline o ungem cu albus de ou astfel incat sa nu se desprinda la copt.
Asezam frumos feliutele de rulada in tava tapetata cu hartie de copt, le pensulam cu amestecul de galbenus-lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Le lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt delicioase, usor de facut si merg de minune langa o bere.
Un aperitiv recomandat Iulia's kitchen.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.