5 Martie 2012 publicat în Retete culinare 11 share-uri

O reteta traditionala de ciorba de fasole cu costita afumata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole cu costita afumata:

  • 600 g fasole boabe - jumate alba, jumate pestrita, doar asa, ca sa nu ne plictisim ;)
  • 400 g costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri pasta de tomate
  • dafin, cimbru, sare & piper, ba chiar si niste tarhon

Mod de preparare ciorba de fasole cu costita afumata:

Am pus de cu seara fasolea la inmuiat, iar a 2-a zi am fiert-o timp de vreo 2 ore in apa + 2 frunze de dafin. Ca sa fac lucrurile ca la carte (cum alftel?), am schimbat de 2 ori apa in care am fiert fasolea. Intr-un final apoteotic, am ajuns la tura 3 de fiertura (cam in 4 L de apa/supa de pui), care a fost si ultima. Am lasat fasolea sa bolboroseasca la foc mic si m-am ocupat de restul povestii.

Separat, intr-o tigaie, am calit in putin ulei 1 ceapa alba, tocata + 2 morcovi feliati + 1/2 telina maruntita + tulpinile de la o legatura de patrunjel. Am mai aruncat in tigaie si vreo 400g de costita afumata, taiata fasii si le-am rumenit incetisor pe toate vreo 10 minute.

Am rasturnat tigaia in oala cu fasole si le-am mai lasat pe toate sa se-mprieteneasca pret de cateva clocote. La sfarsit, am pus 3 linguri de pasta de tomate, nitel cimbru, sare & piper si am mai lasat ciorba sa fiarba inca 20 de minute.

Asta a fost! Evident, am servit-o cu patrunjel tocat si cu ceapa rosie, muuulta, multa ceapa rosie, frecata cu sare pan-o trec toate apele si devine dulce si buna. Zau, cred ca am arsuri pe limba de la atata ceapa... Dar ce conteaza, it was all worth it!
A fost tare bun.. Dar ce zic eu "a fost", ca inca mai e si chiar acum ma duc sa mai incalzesc o portie.

leblogpiquant.com va recomanda si alte retete gustoase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri