Astfel pregatite, ciupercile pot fi servite cu o garnitura de paste sau mamaliguta, dar si simple.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci:
- 500 g ciuperci asortate
- 2 cepe mici
- jumatate pahar ketchup de casa
- sare, piper, cimbru uscat
Mod de preparare tocanita de ciuperci:
Curatam ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le taiem sferturi. Ele oricum vor scadea, asa ca nu trebuie taiate prea mici.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute, cu 1-2 linguri de apa, dupa care adaugam ciupercile, un praf de sare si inca 2-3 linguri de apa. Lasam vreo 5-10 minute sa fiarba acoperite, adaugam ketchup-ul si continuam fierberea fara capac pana scade sosul. Nu dureaza prea mult pana e nevoie sa gustam, sa portivim de sare, piper, cimbru si sa oprim focul.
Asa cum spuneam, tocanita poate fi servita cu mamaliga, cu paste sau simpla.

Bucataria Furnicutilor va sugereaza si alte retete delicioase!
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri