Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru crochete de cartofi cu cascaval:
- 500 g cartofi
- 50 g faina
- 30 g unt/margarina/ulei
- 2 oua
- 50 g cascaval
- 100g telemea/feta
- marar tocat
- ulei pt prajit
Mod de preparare crochete de cartofi cu cascaval:
Cartofii se fierb in coaja apoi se dau prin razatoare dupa ce se curata, cat sunt calzi inca. Se rade cascavalul si telemeaua sau branza feta, se amesteca toata razatura impreuna cu untul si cu ouale, apoi se adauga faina, pana cand rezulta o compozitie care poate fi modelata in sfere mici fara sa se lipeasca prea mult de palme.
Mie mi-a intrat cam 150 g de faina, nu doar 50 g. La urma se amesteca si mararul tocat (eu am avut patrunjel). A rezultat o compozitie moale pe care am modelat-o cu multa grija.
Se fac sfere mici care se dau prin faina, apoi se prajesc in ulei exact ca niste chiftelute.
Se servesc ca aperitiv, dar mult mai bine se potrivesc ca garnitura la friptura ori la carnati prajit. Singurul dezavantaj este ca absorb mult ulei si astfel devin hipercalorice.
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.