Va recomandam o reteta de friptura cu adevarat deosebita, foarte frageda si extrem de simplu de facut. Aroma subtila data de rozmarin s-a potrivit de minune cu porcul, iar laptele l-a fragezit, asa ca friptura a ramas suculenta mai multe zile.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru muschi de porc fiert in lapte:

  • 1,2 kg muschi de porcmuschi de porc fiert in lapte
  • 700 ml lapte
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 2-3 crengute rozmarin
  • cateva boabe pe piper
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare muschi de porc fiert in lapte:

Asezam muschiul de porc intr-o cratita, turnam laptele si adaugam usturoiul zdrobit cu latul cutitului, sare, piper, crengutele de cimbru si rozmarin.

Punem la foc mediu, pe aragaz, pana incepe laptele sa clocoteasca, dupa care dam focul la minim si lasam sa fiarba cu capac timp de vreo ora. Din cand in cand verificati sa nu dea in foc laptele, dar daca folositi cel mai mic ochi de la aragaz n-ar trebui sa fie probleme.

Cand friptura e gata, o scoatem din cratita si o lasam sa se raceasca aproape complet inainte de a o servi. Merge la fix cu o salata de muraturi, fara alte garnituri :)

Alte retete interesante gasiti pe blogul furnicuti.blogspot.com

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Muschi de porc fiert in lapte.